café+co grupna usklađenost

 

Odgovorno ponašanje i poštovanje postojećih zakonskih zahteva od velikog su značaja za café+co kao deo grupe kompanija LEIPNIK-LUNDENBURGER INVEST Beteiligungs AG.  Ovo važi za sve, uključujući izvršni odbor, direktore, rukovodioce i zaposlene. Međutim, u svakodnevnom životu i u odnosima sa trećim stranama ne treba poštovati samo zakonske propise, već i etičke vrednosti koje grupa kompanija smatra obaveznim da upozna.

 

Uputstvo o usklađenosti utvrđuje principe transparentnog upravljanja, etičkog i korektnog ponašanja kao i rukovanja informacijama/korporativnom imovinom, koji su obavezujući za café+co kao deo grupe kompanija LEIPNIK-LUNDENBURGER INVEST Beteiligungs AG. Svako pojedinačno doprinosi pravilnoj funkcionalnosti poslovnih procesa i održivom postojanju kompanije. Da bi se podstaklo optimalno sprovođenje Uputstva o usklađenosti, lokalni službenici za usklađenost i naš glavni službenik za usklađenost LEIPNIK-LUNDENBURGER INVEST Beteiligungs AG deluju kao kontakt osobe.

 

Opšte razumevanje definisano u Uputstvu o usklađenosti deluje kao osnova za uspešnu i profesionalnu saradnju kako interno, tako i eksterno

 

Naše uputstvo o usklađenosti sadrži sledeće odeljke:

1. Usklađenost sa zakonima

2. Zabrana diskriminacije

3. Poštena konkurencija

4. Davanje i prihvatanje nepropisnih koristi/poklona i poziva

5. Sukob interesa, rukovođenje paketom akcija, sekundarno zaposlenje

6. Donacije

7. Sponzorstvo

8. Zaštita korporativne imovine i ne-javnih informacija